Kohtuuhintaista pientalo- ja rivitaloasumista myös jatkossa Vantaalla

Loppuvuodesta 2003 aloimme nuorena perheenä etsimään meille isompaa kotia. Ajelimme eri alueilla Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Valitsimme Vantaan, koska halusimme, että kuukausituloista jäisi asumisen jälkeen vielä käyttörahaa mukavaan elämään. Helsingin Pukinmäestä katsoen Kartanonkoski ja Tammisto olisivat tuntuneet luontevilta suunnilta. Tammikuussa 2004 Hämeenkylän eduksi tasaisen kisan ratkaisi esikoisellemme luvattu paikka kaupungin perhepäivähoidossa, Länsi-Vantaan hyvät suun terveydenhuollon palvelut ja uutta rakenteilla olevaa kotia lähellä sijainnut koulu.

Tulevana Vantaan kunnallispoliitikkona haluan, että myös tulevaisuudessa nuoret perheet, työssäkäyvät pienperheet tai yksinhuoltajat ja eläkeläiset voivat valita Vantaan asuinkaupungikseen kohtuuhintaisten asuntojen, maltillisen kiinteistöveron ja hyvien palveluiden vuoksi. Jotta näin olisi, tulee Vantaan kaupunkina jatkuvasti arvioida kilpailukykyään asuinpaikkana suhteessa ympäristökuntiin.

Nykyisen valtuuston maa- ja asuntopoliittiset linjaukset, joilla tähdätään riittävään, monipuoliseen ja kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon, ovat mielestäni edelleen relevantteja. Valtuuston asettamat tavoitteet, jotka ovat laatu, kohtuuhintaisuus, toteuttamiskelpoisuus ja kaupunkirakenteen eheys ovat hyviä ohjenuoria myös jatkossa.
Mielestäni maankäyttöä tulee edelleen kehittää siten, että eri alueiden tehokkuusluku ei aina pakottaisi rakentamaan kaksikerroksisia rivi-, pari- tai omakotitaloja. Jotta erilaisten kaupunginosien omaleimaisuutta voidaan säilyttää tai kehittää, tulee kussakin kaavamuutoksessa tai -luonnoksessa kuunnella tarkasti alueen asukkaita ja elinkeinonharjoittajia.

Ilokseni pari kuukautta sitten sain seinänaapureikseni nuoren perheen, joka muutti Helsingin keskustasta Länsi-Vantaalle. Ja mikä parasta tämä naapureinani ollut nuori perhe jäi Vantaalle!

Ylhäällä